Klantverhalen

Deze prachtige vrouwen deelden hoe zij het werken met mij hebben ervaren.

Ik ben dankbaar en trots. Dank lieve vrouwen! Voor wie jullie zijn, voor jullie energie en voor het samenwerken met mij.


‘Ik heb geleerd weer lief te zijn voor mezelf.’

Ik wilde groeien als mens en als professional. Ik zag een bericht op LinkedIn van Malanca en had direct het gevoel dat ik met haar wilde samenwerken. Ik voelde meteen een klik. Malanca luistert én maakt concreet. Tijdens de schrijfsessies kon ik helemaal mezelf zijn. Ik heb geleerd weer lief voor mezelf te zijn.

Ik kan nu beter omgaan met stress en onzekerheid en ben niet meer zo snel bang iets verkeerd te doen. Ik raad iedereen aan die vastloopt in werk of privé met Malanca te gaan werken. Malanca Schut is naast een goede coach, een mooi mens.

Sucdi Ahmed, Jeugdzorgweker
www.apluscare.nl

‘Malanca heeft het vlammetje weer in mij laten branden. Mijn energie is terug!’

Op een gegeven moment zag ik het zelf even niet meer, ik voelde mijn eigen kracht en energie niet meer. Ik koos ervoor om te werken met Malanca en zij zag en noemde direct wel mijn krachtige en mooie energie. Ze heeft het vlammetje in mij weer laten branden, door mij te laten inzien wat ik nodig heb. Dit doet ze vanuit aandacht en vertrouwen. Ze staat naast me en weet wat ik nodig heb en waar mijn energie van gaat stromen. Het voelde meteen vertrouwd; ook doordat ze haar eigen hobbels en overwinningen met je deelt. Het voelt heel natuurlijk. Wat ik zo fijn vind is dat Malanca ook de natuur gebruikt als hulpbron.

Elke ontmoeting was weer bijzonder.

Ik heb stappen gezet waarvan ik eigenlijk mijn hele volwassen leven dacht dat ik het niet zou kunnen. Zakelijk heb ik weer een nieuwe stap gezet. Ik ben een nieuw eigen bedrijf gestart, heb mijn website gebouwd en zit vol ideeën. Die ik ook ga uitvoeren. Mijn energie is terug!

Jacolien de Keijzer, persoonlijk coach
www.vandaagisdedag.nl

‘Het schrijven gaf woorden aan mijn heimwee naar mijn jeugd.’

Wil je meer rust en plezier? Ben je er aan toe om iets via een andere ingang te ontdekken over jezelf, ga dan werken met Malanca. Eenvoudig brengt het je tot nieuwe inzichten die op dat moment graag gezien willen worden door je innerlijke zelf. 

Ik werd geconfronteerd met dat ik altijd graag speelde en nu het liefst ook nog, maar bij volwassenen raakt dat onbevangen spelen op de achtergrond, waardoor je een deel van jezelf niet laat zien. Ik voelde de onderstroom van mijn altijd alert zijn. Dit resoneert nog steeds na.

De schrijfopdrachten brachten lucht in het geheel. Het schrijven gaf ook woorden aan mijn heimwee naar mijn jeugd.

En dan het schrijven van het gedicht, waanzinnig. In de eenvoud zo treffend. Het brengt een lach, ook al was er kwetsbaarheid destijds, het brengt ontspanning en gewaarwording van wat er nog meer was behalve de kwetsbaarheid.

Bija, Directeur zorg

‘Ik heb het werken met Malanca als warm, verbindend en verdiepend ervaren.’

Ik wilde graag schrijven als een manier van zelfexpressie ervaren. Ik was nieuwsgierig wat er uit mijn pen en lijf zou komen als mijn hoofd even niet leidend is.

Ik heb het werken met Malanca als warm, verbindend en verdiepend ervaren. Samen met de andere vrouwen ontstond een groepsenergie die mij hielp om alles wat zich aandiende te verwelkomen. Niks afwijzend, niks veroordelend. Mijn ontdekking was dat ik vanuit het hier en nu liefdevol begreep wat mij toen deed bewegen.

Karin van Maurik, Psycholoog
www.voorpsychologen.nl

‘Fijne energie en met compassie voor je verhaal.’

Ik heb de energie van Malanca als heel fijn ervaren. Ze begeleidt op een mooie manier met compassie voor je verhaal. Malanca creëert een veld waarin mooie herinneringen en heftige herinneringen er mogen zijn. 

 Nicolle Meijers, Coach

‘Er is weer ruimte om te leven in plaats van overleven.’

Mijn verlangen was om mezelf binnenste buiten te keren. Ik wilde terug naar het verdriet van toen dat ik nog altijd bij me draag. Ik wilde mezelf troosten. Ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg Malanca Schut of zij mij kon helpen. We hadden een kennismakingsgesprek en aan de hand daarvan deed ze een voorstel. Ik zei ja.

Al schrijvend ging ik voorbij de eenzaamheid en onmacht, terug naar de immense wanhoop van weleer. De surrealistische werkelijkheid die als een droom in mijn herinnering lag en als een zwaar verdriet op mijn schouders drukte, werd weer realiteit. Een bizarre tijd was het, surrealistisch, onwerkelijk, maar waar.

Het is echt gebeurd en het mag er zijn. Langzaam krijgt het woorden en wordt het een deel van mijn leven. Het hoort erbij.

En nu kan ik rouwen. Rouwen om het onrecht wat ons is aangedaan, om de tijd die niet meer in te halen is en om dat wat niet gezien en gehoord mocht worden.

Door de sessies met Malanca en het thuiswerk dat ze speciaal voor mij maakte, is er ruimte ontstaan. Ruimte om door gaan, om te zingen en te dansen en ruimte om weer te leven in plaats van overleven.

En nu als één geheel. Zo binnen zo buiten.

Jannette de Jong, Orthopedagoog

‘Malanca wist mijn verborgen lades op te breken.’

Malanca’s zachte woorden raakten mij diep en samen met haar ben ik op schrijversreis gegaan. Met haar zachte karakter en woorden wist zij mijn verborgen lades open te breken en stelde zij mij in staat om die herinneringen veilig en met helende kracht op papier te zetten.

Ik leerde Malanca kennen in een bijzondere periode van haar leven; ik begeleidde zowel de uitvaart van haar vader als van haar stiefmoeder. Daar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met haar fantastische manier van schrijven. Vanuit haar innerlijke kracht en mooie ziel kan zij met haar schrijven beeldend vertalen.

Lieve Malanca, je bent een bijzonder en mooi mens. Soms zijn woorden overbodig en is de energie van het voelen voldoende. Dankjewel voor onze bijzondere ontmoeting. Alle liefs!

Dees Priem, Begeleiding bij afscheid
rouwit.nl

‘We heelden door er met elkaar te mogen zijn en ons veilig te voelen.’

Malanca, dat mooie mens vol compassie, creativiteit en intelligentie, kende ik al wat langer toen ze me uitnodigde om haar workshops over jeugdherinneringen te volgen. 

Ik had geen idee van haar werkwijze. Maar ik ben nieuwsgierig, bijna 80, en er ligt altijd wel een stapeltje verborgen schatten op de plank. Zó ontmoette ik Malanca opnieuw in haar workshops: positief en anderen stimulerend om het beste in zichzelf te ontwikkelen. Omdat elke emotie naast een recht vaak ook een noodzaak heeft zich te uiten.

Op liefdevolle en verrassende wijze bond ze deelnemers aan zichzelf en aan elkaar door ‘in gesprek’ te gaan met vergeten jeugdherinneringen. We konden aanraken en vasthouden wat verdrietig is. We heelden door er met elkaar te mogen zijn en ons veilig te voelen.

De subtiliteit van haar touch is moeilijk in woorden te vangen. Ze heeft me opnieuw verrast. We werden er allemaal ‘beter’ van.

Iris de Leeuw, Beeldend kunstenaar
irisdeleeuw.com